
Bea Szenfeldt
Med Icke-vetandets moln utforskar Bea Szenfeld molnets symbolik, från dess mytologiska och religiösa betydelser i historien till dess samtida klimatförankring. Titeln hänvisar till den medeltida boken “The Cloud of Unknowing”, skriven under en orolig tid i Europas historia, en tid som på många sätt speglar dagens samhälle. Installationen uppmanar betraktaren att stanna upp, lyfta blicken och kontemplera det ogripbara i tillvaron.
– Molnet har ett starkt symbolvärde för oss människor samtidigt som det direkt påverkar våra liv. De senaste åren har molnfysiker observerat en minskning av moln, och världen över forskar man nu på hur detta kommer påverka oss samt klimatet. Men det är aldrig så, att en tid är bara ond. Ont och gott existerar alltid samtidigt. Så passa på och ta dig tid att stanna upp och rikta blicken mot himlen och njut av några minuters sorgfri molnåskådning, säger Bea Szenfeld
Beas verk är en permanent installation som hänger i Maxims foajé.

Jessica Hallbäck
Malmöprofilen Jessica Hallbäck, skribent och konstnär som etablerade sig i början av 10-talet med serien ”Angry Animals”, där söta djur, ofta beväpnade, kombinerades med slagkraftiga budskap som ”ACAB” och ”No borders, no nations, just people”.
2017 började hon ägna sig åt adbusting i Stockholms tunnelbana genom att vända på reklamskyltar och använda baksidorna för feministiska, antirasistiska och samhällskritiska budskap. Hon har även gett ut två böcker som lyfter fram kvinnokampen genom tiderna. ”Girls just wanna have fun(damental human rights)” (2018) och ”I can’t believe I still have to protest this shit: 100 år av kvinnokamp i affischer” (2022).
Utställningen på Maxim erbjuder en unik möjlighet att uppleva Hallbäcks engagerande adbust-konst och kraftfulla budskap, som utmanar betraktaren att reflektera över samhällets strukturer och normer.
Jessicas verk är en tillfällig installation som smugit sig in i flera av Maxims vinklar och vrår.

Melina Badejo
Melina Badejo, svensk-nigeriansk konstnär med en kandidatexamen i textil från Konstfack, har utvecklat sitt uttryck från abstrakt måleri till ett hantverksbaserat skapande med garn. Utöver det rent estetiska utforskar hennes verk reflektioner, erfarenheter och kulturellt arv och hon strävar efter att undersöka och förmedla teman som trygghet, nyfikenhet, begär och njutning.
Melinas verk är en del av Maxims samarbete med WAY gallery Sthlm.
Melinas verk är tillfälligt på besök i Maxims restaurang, Framfickan.

Elina Flyrin
Elina Flyrin, baserad i Stockholm, arbetar med textil, teckning och måleri. Hennes konst rör sig mellan det fysiska och immateriella och utforskar kroppens uppkomst, livets resor och existentiella frågor. Hon har en examen från Goldsmiths University of London (2019) och studerar för närvarande vid Konstfack Master Craft. Hennes verk finns i samlingar hos Region Stockholm och Stockholm Konst.
Elinas verk är en del av Maxims samarbete med WAY gallery Sthlm.
Elinas verk är tillfälligt på besök och hänger i Maxims restaurang, Framfickan samt i gången vid parkett.

30
Muralen “30” är ett konstnärligt samarbete mellan Ziggy, Mikeadelica och Brock. Verket refererar till de 30 artiklarna i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna – tolkade i ett koncentrerat och visuellt direkt uttryck.
Ziggys dotter Lillith beskriver målningen och barnmotivet med orden ”kompisar” – en enkel men kraftfull påminnelse om vad det i grunden handlar om. När mänskliga rättigheter respekteras, skapas förutsättningar för jämlikhet, samförstånd – och vänskap.
De 30 artiklarna finns representerade på 30 olika språk, vilka besökare får tillgång till via QR-koderna. Därigenom blir muralen inte bara ett konstverk, utan även en plats för lärande och reflektion.
Med bakgrund inom film, fotografi och graffiti har konstnärerna valt en blandteknik med fokus på spraymålning – där varje element bär på sin egen röst men samverkar i en gemensam berättelse.
Verket är en permanent installation i vår trapp mellan bar och restaurang.

Artdom
Genom Artdom utforskar den kreativa aktivisten Arghavan Agida identitet, kultur och tillhörighet. Varje år reser Arghavan till olika länder och låter konstnärer som hon träffar målar en halv canvas utifrån ett givet tema. Sedan matchar hon konstnärerna med andra konstnärer i ett annat, ofta mindre privilegierat land. På så sätt skapar konstnärer från olika delar av världen tillsammans en unik utställning i Artdom.
– Genom Artdom strävar vi efter att skapa en plats där konstnärer kan förena sina röster och berätta sina historier, och där konst inte bara betraktas utan också känns och diskuteras, säger Arghavan Agida.
Verken hänger i baren ovanför Maxims restaurang, Framfickan.