Skip to main content
AX9A1335

Framfickan öppnar på Karlaplan 4 onsdag 26 mars. Med välkomponerade asiatiska mellanrätter med skandinavisk inspiration, siktar krögarna Tim Alton och Andrew Jones, som också driver populära Bistro Barbro i Hornstull, på att förlänga besökarnas kulturupplevelse i det nyrenoverade kulturhuset.

Med Tim Alton och Andrew Jones vid rodet har en avskalad meny bestående av välkomponerade asiatiska mellanrätter med skandinavisk inspiration med fokus på kvalitet tagits fram för Maxims restaurang, Framfickan.

Målsättningen är att oavsett om man vill slinka in för ett glas och något litet att äta eller avnjuta en hel måltid innan föreställningen, så bjuder Maxims nya intima restaurang på en stämning som får en att vilja stanna kvar – och komma tillbaka!

– Bistro Barbro startade med en biograf i källaren så kopplingen mellan kultur och mat har alltid funnits där för oss, säger Andrew Jones. Efter flera års drift av Bistro Barbro kände vi båda att det var dags för nya utmaningar. Vi hoppas att Framfickans gäster efter besöket lämnar med en känsla av upprymdhet orsakad av både mat, dryck och evenemang.

– Jag kommer bidra med Barbros tänk kring smaker, hållbarheten i maten, upplevelsen och bemötandet. Men även hållbarhet i arbetsmiljön, säger Tim Alton.

När Framfickan öppnar onsdag 26 mars står gemenskap i fokus och den nyhängda konsten i lokalen bjuder förhoppningsvis in till nya möten.

Det nyrenoverade lokalerna som huserar Stockholms nya kulturhus Maxim och den nya restaurangen Framfickan ägs av fastighetsbolaget Green Property.

Boka bord
www.maximstockholm.se/framfickan/

Presskontakt
Helena Iles, helena@iles.se, 0739 80 52 51

Boka bord